Nieuws uit De Vragenfabriek

Lampenmakers - 9 juli 2017

De Vragenfabriek werd een tijd geleden benaderd door Het Zuidelijk Toneel. Ze willen hun theatervoorstelling Lampenmakers promoten met behulp van quizvragenmarketing.

Dus maakte ik 10 exclusieve LAMPENMAKERS-Quizzen. Over het fenomeen Philips. Online quizzen die makkelijk gedeeld kunnen worden via Facebook, Twitter en LinkedIn. Motto van de quizzen: het gaat er niet om wat je weet, maar wat je te weten komt!

Dit zijn LAMPENMAKERS-Quiz # 1 en LAMPENMAKERS-Quiz # 2.

 

Kamervragen - 17 maart 2017

Loading Kamervragen


Amai, da’s tof! - 26 januari 2017

Ook Vlaanderen is het niet ontgaan dat De Vragenfabriek zich meer en meer bezighoudt met quizvragenmarketing. In december 2016 wijdde pub.be er een heel artikel aan. De boodschap van het artikel: bedrijven kunnen handig gebruikmaken van quizvragen om bijvoorbeeld websitebezoekers aan zich te binden, om meer interactie te krijgen op social media, om de impact van een nieuwsbrief te vergroten etc.

PUB is een Belgisch(e) vaktijdschrift/website gespecialiseerd in marketing, reclame, communicatie en media. Zeg maar de Belgische variant van de Adformatie.

NieuwsQuiz 2016 - 30 december 2016


De AmerikaQuiz (versie 2) - 22 november 2016


De Amerikaanse-Verkiezingen-Test - 8 november 2016


De Nationale Testen - 4 november 2016

Voor Warner Bros. Int. Television Production NL maakte ik afgelopen zomer vragen voor De Nationale Gezondheidstest (RTL 4), De Nationale Verkeerstest (RTL 5) en De Nationale Sekstest (RTL 5).

De Nationale Gezondheidstest (RTL) - 13 oktober 2016

Voor Warner Bros. werkte ik afgelopen zomer mee aan De Nationale Gezondheidstest. Een toffe quiz met quizvragen over lichaam, stress, beweging, geluk, superfoods en wat seks, drugs en andere zonden.

De Nationale Gezondheidstest wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Ruben Nicolai en is te zien op 24 oktober 2016 bij RTL 4.

RioolQuiz - 23 september 2016

Voor een rioolreinigingsbedrijf  maakte De Vragenfabriek pas de RioolQuizmet daarin ‘tien quizvragen over de belangrijkste uitvinding voor de volksgezondheid in de afgelopen 200 jaar!’

Over haringkaken, parasieten, de BMI van haring en waarom maatjes ‘maatjes’ heten… - 12 juli 2016

Voor de start van het haringseizoen 2016 introduceerde De Vragenfabriek de enige echte Haringtest. Hoeveel weet jij over deze zilte en smeuïge lekkernij die Hollandse Nieuwe heet? Test het in deze online quiz.

Omdat het stellen van vragen de beste manier is om informatie op te nemen en te onthouden. Weer een voorbeeld van ‪‎quizvragenmarketing! Ideetje?

‘Ze is de koningin van de quizvragen. En toch zag je haar nooit op tv…’ - 31 mei 2016

Zo luidde de kop boven het portret dat fotograaf en interviewer Arnold Reyneveld maakte van mij. Waarom doe ik wat ik doe? Hoe doe ik dat? Waar loop ik tegenaan? Hoe is mijn carrière tot nu toe verlopen? Waar heb ik bewondering voor? En of ik ook nog tips heb?

Een interview over volgeschreven bierviltjes, de kunst van goeie vragen stellen en het gevaar van creatieve eilandjes…

Simon Lévelt - 12 april 2016

Voor het Simon Lévelt Magazine (voorjaar/zomer 2016) maakte ik een zogenaamde filippinequizpuzzel bestaande uit 16 quizvragen over koffie en thee. Een nieuwe vorm van quizvragenmarketing.

‘Welke koffiebonen bestaan er? Wat is earl grey eigenlijk? Hoe en waar is koffie ontdekt? Wie vond het koffiefilter uit? Wat is de champagne onder de theesoorten? Waarvoor dient het schuimlaagje op je espresso? Welke stoffen zitten er in thee? Deze vragen en meer komen aan bod in deze koffie- en theequiz. Schrijf de juiste antwoorden in de vakjes en lees van boven naar beneden de naam van een rijke afterdinnerkoffie uit het assortiment van Simon Lévelt.’

 

BOVAG - 21 maart 2016

Voor het maandelijkse magazine van BOVAG maakte ik pas een quiz waarin op een luchtige manier wordt ‘getest’ hoe het gesteld is met de kennis van BOVAG-leden over ontwikkelingen in de mobiliteitsbranche.

BOVAG: ‘We willen door middel van quizvragen onze klanten laten zien dat we al veel onderzoeken (met betrekking tot globalisering, het nieuwe werken, digitalisering, duurzaamheid, etc.) hebben laten uitvoeren om de toekomst van de branche in kaart te brengen en onze klanten zo veel mogelijk voor te bereiden op die toekomst.’

NieuwsQuiz 2015 - 18 maart 2016

Voor de Facebookpagina van De Vragenfabriek maakte ik de NieuwsQuiz 2015.

Dit was de bedoeling:

Het jaar 2015 in 20 uitspraken… De vraag is telkens: van wie was deze uitspraak? Bij het goede antwoord krijg je een letter (bij een fout antwoord ook, maar dat is dan de verkeerde letter). De 20 goede letters vormen samen een zinnetje dat betrekking heeft op 2016.

ArtiBosch kunst-& cultuurquiz - 6 september 2015

Voor de grote ArtiBosch kunst-& cultuurquiz maakte De Vragenfabriek 100 vragen over kunst en cultuur. Het Kunstenfestival ArtiBosch werd georganiseerd op 6 september 2015 in het centrum van Den Bosch.

Scheurkalenders… - 21 september 2014

De Vragenfabriek heeft zich de afgelopen maanden gestort op het maken van 3 scheurkalenders voor 2015. Het resultaat: 1095 interessante feitjes en pittige vragen.

Titels van de 3 scheurkalenders: ‘Als je dat maar (W)EET!’ (te koop bij Action), ‘Wereld, van Aardbeving tot Zwarte Zee’ (te koop bij Action) en ‘Denkend aan Holland’ (te koop bij Aldi).

 

Scheurkalenders… - 30 april 2014

In opdracht van uitgeverij Dutchbook ga ik 3 scheurkalenders (2015) maken. Leuke onderwerpen, leuke klant… Meer kan ik er even niet over zeggen!

Met Het Mes Op Tafel - 30 april 2014

De Vragenfabriek heeft heeft maar liefst 300 verse quizvragen aangeleverd bij Met Het Mes Op Tafel voor de nieuwe afleveringen in september.

‘Quizvragen maken is een vak’ (NRC Handelsblad) - 20 juli 2013

In de zomer van 2013 werd ik geïnterviewd door NRC Handelsblad. Dat leverde dit artikel op. Mijn boodschap: ‘quizvragen maken is een vak’. Dan weet u dat.

 

‘Een hoofd vol met feitjes’ (Brabants Dagblad) - 9 augustus 2012

Naar aanleiding van de bijdrage die ik leverde aan de kennisquiz De Slimste Mens (met Philip Freriks en Maarten van Rossem) werd ik geïnterviewd voor een artikel in het Brabants Dagblad. Klik hier voor het artikel.

 

‘Onze medische beroepsorganisatie wil op een laagdrempelige manier al onze patiënten voorlichten. Zo’n leporello zou een goed middel zijn, niet?’

Patiëntenvoorlichting in de vorm van een quiz, daar wil ik meer van weten. »